Mange drømmer om en gentagelse af successen Træden Vinter Folk – men bliver det mon en realitet? Vi har spurgt Martin Fehr, som er en af de bærende kræfter bag arrangementet.

Se billederne fra dagen her

Af Martin Fehr/9. februar 2017

– Vi var lykkelige og helt udmattede, Ida og jeg, da vi sad og drak te søndag eftermiddag. Der havde været så mange indtryk og så mange følelser at det næsten var svært at sætte ord på. Træden Winter Folk blev alt det, vi havde håbet, det ville være, og samtidig blev det så meget mere. Da vi fik ideen, havde vi selvfølgelig håbet på, at det ville blive en dag med god musik, dejlig stemning og lækker mad. Det blev det også – men det blev noget meget større.

Først musikken. Vi havde selvfølgelig booket dygtige musikere med noget på hjerte. Men at alle koncerter ville være så fantastiske, havde vi aldrig forestillet os. Der opstod en sitrende energi mellem publikums opmærksomhed og musikernes nærvær, der gjorde at hver koncert føltes som et magisk øjeblik. Ida sang af hele sit hjerte om at lede efter sig selv på en ønskeø. Mads Beldring spillede på en guitar, han havde fundet i storskrald og sang om slingrende veje og frosne tæer. Lyspunkt brugte kirkeorglet til deres magiske debutkoncert hvor vi sad med ryggen til og blev henført. Kaspar Kaae sang med sin mørke stemme sang om de mørke sider af verdens tilstand. Lydia Hol fra Canada og sang om havet, vinden og sømænd og fik os alle til at synge med på en protestsang i kirken. Og Floating Sofa Quartet der med ubegribeligt musikalsk håndværk spillede folkemusik så forsamlingshuset kogte over. Det var eminent.

Så den dejlige stemning. Den var ikke bare dejlig – den var hjertelig, nysgerrig, humørfyldt og varm. Den skønneste blanding af folk fra lokalområdet, og folk der var i Træden for første gang. Snakken gik og det var tydeligt at mærke hvordan forsamlingshuset og kirken var ideelle rammer til et dejligt nærvær for gode folk.

Og så den lækre mad. Vi havde ønsket en vegetarisk menu fra Købmandscafeen og det leverede de på den flottest tænkelige måde. Vi savnede selvfølgelig Camma, der var sengeliggende med et nyfødt barn, men Hannah fik med gode frivillige kræfter banket et vidunderligt måltid indisk mad sammen. Det brændte på den helt rigtige måde på tungen – og det var lækkert at slukke tørsten i de lokale øl fra Grauballe Bryghus. Og så selvfølgelig de mange lækre boller, kager og kartoffelpizzaer, der blev bagt. Lakridspiberne, chai-teen og Cognac’en ved midnat. Der manglede ikke noget!

Vejret var endda med os. Jeg havde selvfølgelig håbet på sne – men i stedet fik vi den flotteste tåge. Helt tæt og grå havde den lagt sig rundt på markerne, mellem husene og over bakkerne i Træden. Det var vidunderligt at gå i, når vi mellem koncerterne gik fra forsamlingshuset til kirken og tilbage igen. Det er ikke nogen lang strækning, men gåturen var alligevel lang nok til, at man lige kunne samle sine tanker og snakke med hinanden om den musik, der havde udfoldet sig. Sang hun ikke dejligt? Hvilket nummer kunne du bedst lide? Fældede du også en tåre?

Det er måske lidt selvsmagende at skrive så positivt om et arrangement jeg selv har været med til at skabe, men andet ville simpelthen være forkert. Det var helt ærligt en af de mest særlige og bevægende oplevelser jeg nogensinde har haft. Det viste hvor meget der kan opstå i mødet mellem en god idé, et energisk lokalmiljø, en masse fællessang og dygtige musikere.

Det store spørgsmål er selvfølgelig om vi gør det igen. Vi kan ikke love noget, for det var også et stort arbejde at stable på benene. Men med så stor opbakning og så stor en oplevelse, er det svært ikke at drømme om en Træden Winter Folk 2018. Vi giver besked, hvis det bliver til noget.

/SC

Kalender Tønning Træden
Nyheder Tønning-træden

Online julebanko

Træden forsamlingshus afholder online julebanko – på facebook – søndag d. 29. november kl. 19.00

Plader kan købes i forsamlingshuset om eftermiddagen fra kl. 15-17.

Kend din kirke!

Arrangement ved Tønning-Træden Menighedsråd onsdag den 28. oktober kl. 18 i Tønning Kirke. En kort andagt og fortælling om Tønning kirke ved Karen Bækbøl. Derefter serveres et let måltid.

Ladies Night 2021 – Sæt kryds i kalenderen

Kære husmødre! Så har vi datoen for LADIES NIGHT 2021!!! Og I kan godt glæde jer! Det bliver en festlig og farverig aften med mulighed for nye bekendtskaber. Så find kalenderen frem og sæt kryds ved lørdag d. 23. Januar. Husk at medbringe naboen, mødrene til børnenes legekammerater og andre kvinder, der har lyst til […]

Foredrag ved Hans-Peter Tams: Mindernes Dæmoner

Onsdag den 19. februar 2020 kl. 18.30 i Træden Forsamlingshus er der foredrag med Hans-Peter Tams, som fortæller om sine oplevelser under 2. verdenskrig. Tilmelding skal ske til Christian Rasmussen på 23 74 80 91 eller 75753091@dlgtele.dk. Prisen er 50 kr. inkl. kaffe.

Poetry slam og fest i forsamlingshuset d. 28. marts

UDSÆTTES – UDSÆTTES – UDSÆTTES – UDSÆTTES Poetryslam og pladevender fest d. 28.3. Vi tager anbefalingerne om ikke at mødes i større forsamlinger til efterretning og finder et andet tidspunkt til begivenheden

Hilsen fra Henning Kjempenes i Norge

Stinne har i dag d. 15. marts spurgt om jeg vil fortælle lidt om mit ophold i Nordnorge fra 2. februar til 6. april. Det vil jeg gerne og jeg vil skynde mig at skrive, for netop i disse dage stormer det her, hvor jeg er, så fiskerbådene ligger sikket ved kaj i havnen og […]

Indlæg til hjemmesiden er meget velkomne

Elsker du at skrive?  Har du en forfatter i maven? Kan du godt li’ at skrive, og har du gode idéer til tekster, reportager, læserbreve, en rejseoplevelse, en attraktion der bør kendes af andre i vores nærområde, boganmeldelse, you name it!

Arrangørerne drømmer om Winter Folk 2018

Mange drømmer om en gentagelse af successen Træden Vinter Folk – men bliver det mon en realitet? Vi har spurgt Martin Fehr, som er en af de bærende kræfter bag arrangementet.